Sinds 1922

vma_foto_OLDTIMER_DOELANTWERPENHet busverhaal van de familie Van Mullem begint aan de Schelde in het Waasland. Daar begon Séverin Van Mullem (1890-1976) met de autobuslijn Doel-Antwerpen.

Het gezin Van Mullem telt vier kinderen, 3 zonen en 1 dochter. De drie zonen blijven hun hele leven een actieve rol spelen in de autobuswereld.
Er wordt al snel aan uitbreiding gedacht. Omdat dit in eigen streek bijna onmogelijk is verhuizen de Van Mullems omstreeks 1935 naar Roosbeek. Ze starten meerdere lijnen in Leuven en Tienen, maar blijven wel de lijn Doel-Antwerpen uitbaten.

Onmiddellijk na de Tweede Wereldoorlog laat Severin Van Mullem zijn zaak in Doel behartigen door één van zijn zoons Leon.
Eind 1955 verdeelt Séverin zijn zaak onder zijn zonen Piet, Albert en Leon.
De oudste zoon, Piet vestigt zich in Boutersem. Albert blijft in Roosbeek (later in een industriepark in Tienen)en Leon blijft in Doel waar hij de zaak verder uitbouwt.

In de jaren zeventig neemt Jos Van Mullem de leiding over van zijn vader Leon. Het bedrijf wordt van dan af ook actief in het toerisme, kampvervoer, werklieden-en leerlingenvervoer. Er wordt ook een reisbureau in Sint-Niklaas overgenomen.
In 1977 worden de 7 bussen voor lijndiensten overgenomen door de groep Waaslandia.

De Nv Autocars Van Mullem wordt opgericht en behoudt haar activiteiten in Kruibeke sinds 2014 (voorheen Doel) , onder leiding van Jos en dochter Marianne Van Mullem.

Eén ding is zeker: heel wat Van Mullems hebben zich met plezier laten verleiden door de autobuswereld.

© 2015 Autocars Van Mullem

Tel.: +32 (0)3 575 82 00
Contact via E-mail

Kasteleinsstraat 4
BE-9150 KRUIBEKE